In deze rubriek, komen er weetjes en andere thema's aan bod,
zoals de groente van het seizoen, of wanneer er groenten worden gezaaid, geplant of gerooid.
Pecaro:  Recht van het land tot bij onze klant

 

Prei (eigen teelt)

Eenvoudige en lekkere preisoep (4pers./ 30min)

Ingrediënten:

  • 2 uien, fijngesneden
  • 5 stengels prei fijngesneden
  • 1 aardappel, geschild en fijngesneden
  • 1 el groentebouillon
  • 2 liter kokend water
  • peper en zout

Bereiding:

  • 1 Smelt de boter in een kookpan. Gooi de fijngesneden groentjes in de pot, hou wat prei apart. Voeg de fijngesneden aardappelen, peper en zout erbij. Voeg kokend water bij tot alles onderstaat. Voeg de groentebouillon toe. Laat alles 30 min. koken.
  • 2 Stoof ondertussen de opzij gehouden prei aan in een steelpan. Mix de soep met een staafmixer. Doe de apart gestoven stukjes prei erbij. Breng de soep even terug aan de kook.

 

 

Prei (eigen teelt)

Prei is jaarrond beschikbaar.
Prei was vanouds een belangrijke herfst- en wintergroente.
Door gebruik te maken van verschillende soorten is het nu mogelijk het hele jaar door prei te oogsten.
PECARO heeft een eigen was- kuisinstallatie om onze eigen geteelde prei te kuisen.

Prei behoort, net zoals knoflook en ui, tot de familie van de lelie.

Gebruiken:

  • Prei eten we zowel rauw als gekookt.
  • Het beste kennen we prei in soep of stoofpotjes.
  • Prei is ook heel geschikt voor ovenschotels.
  • Heel fijngesneden wordt prei in salades verwerkt.
  • Prei is lekker met andere groente zoals wortelen, ui, knolselder, enz. (voor soepen en..)
  • Prei is een basis groente in de keuken.
  • Prei moet maar kort worden gekookt of gestoofd.

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken, accepteert u ons gebruik van cookies.