Eenvoudige en lekkere pastinakensoep (4pers/45min)

Ingrediënten:

2 pastinaken (in blokjes)
1 ui1 aardappel
1,5L kippenbouillon
2 el peterselieboter / olijfoliepeper / zout / nootmuskaat4 sneetjes brood

Bereiding:
Schil de pastinaken en de aardappel, snij ze in blokjes.
Pel en snipper de ui. Hak de peterselie fijn. Snij het brood in blokjes.

Fruit de uiensnippers in een beetje boter of olijfolie.
Voeg de pastinaak en de aardappel toe.

Meng goed.
Doe de kippenbouillon erbij. Laat 30min. zacht koken onder deksel.

Bak de broodblokjes goudbruin in boter of olijfolie en meng met de peterselie.

Mix de soep en breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot.

Laat opnieuw tot tegen de kook aankomen.

Verdeel de croutons over diepe borden of kommen. Lepel de soep erbij.


In deze rubriek, komen er weetjes en andere thema’s aan bod,
zoals de groente van het seizoen, of wanneer er groenten worden gezaaid, geplant of gerooid.

Pecaro:  Recht van het land tot bij onze klant

Eenvoudige en lekkere preisoep (4pers./ 30min)

Ingrediënten:

2 uien, fijngesneden
5 stengels prei fijngesneden
1 aardappel, geschild en fijngesneden
1 el groentebouillon
2 liter kokend water
peper en zout

Bereiding:

Smelt de boter in een kookpan. Doe de fijngesneden groentjes erbij, hou wat prei apart. Voeg de fijngesneden aardappelen, peper en zout toe. Vervolgens kokend water bij tot de groenten onderstaan.
Voeg nu de groentebouillon toe en laat alles 30 min. koken.

Stoof ondertussen de opzij gehouden prei aan in een steelpan. Mix de soep met een staafmixer. Doe de apart gestoven stukjes prei erbij.
Breng de soep even terug aan de kook.

Prei (eigen teelt)

Prei is jaarrond beschikbaar.
Prei was vanouds een belangrijke herfst- en winter groente.
Door gebruik te maken van verschillende soorten is het nu mogelijk het hele jaar door prei te oogsten.
PECARO heeft een eigen was- kuisinstallatie om onze eigen geteelde prei te kuisen.

Prei behoort, net zoals knoflook en ui, tot de familie van de lelie.

Gebruiken:
Prei eten we zowel rauw als gekookt. Het beste kennen we prei in soep of stoofpotjes. Prei is ook heel geschikt voor ovenschotels. Heel fijngesneden wordt prei in salades verwerkt. Prei is lekker met andere groente zoals wortelen, ui, knolselder, enz. (voor soepen en..)
Prei is een basis groente in de keuken.
Prei moet maar kort worden gekookt of gestoofd.


Deze website maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken, accepteert u ons gebruik van cookies.